خواص گندم در طب سنتی
ارزش غذایی و خواص گندم در طب سنتی از نظر امامان و بزرگان
خواص گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم در طب سنتی ،خاصیت گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم در طب سنتی ، خواص جوانه گندم طب سنتی ، خواص پودر جوانه گندم در طب سنتی ، خاصیت سبوس گندم در طب سنتی ، خواص سبوس گندم طب سنتی ، خواص بلغور گندم طب سنتی ، خواص سبوس گندم از نظر طب سنتی ، خواص جوانه گندم از نظر طب سنتی
در این مطلب از سایت جسارت به خواص گندم در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص گندم در طب سنتی
گندم از رایج ترین دانه های غلات است که در همه دنیا بصورت روزانه مصرف می شود.
این گیاه گونه های مختلفی دارد ، گندمی که نان را با آن می پزند یا همان گندم معمولی رایج ترین نوع آن است.
ارد این غلات برای تولید نان و ماکارونی، رشته فرنگی، سمولینا، بلغور استفاده می شود.
گندم دارای پروتئینی به نام گلوتن است که می تواند در برخی افراد مستعد موجب حساسیت شود و دردسرهایی در پی داشته باشد.
با این حال برای کسانی که می توانند گندم سبوس دار را هضم کنند این غذا حاوی منابع بسیاری از جمله آنتی اکسیدان های مختلف، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است.
این دانه عمدتا از کربوهیدرات تشکیل شده است اما مقداری پروتئین نیز در آن وجود دارد.
ارزش غذایی و خواص گندم در طب سنتی
ارزش غذایی گندم به صورت زیر می باشد:
– کالری : ۳۴۰
– آب : ۱۱٪
– پروتئین : ۱۳.۲ گرم
– کربوهیدرات : ۷۲ گرم
– شکر : ۰.۴ گرم
– فیبر : ۱۰.۷ گرم
– چربی : ۲.۵ گرم
– اشباع : ۰.۴۳ گرم
– اشباع نشده : ۰.۲۸ گرم
– اشباع نشده : ۱.۱۷ گرم
– امگا ۳ :۰.۰۷ گرم
– امگا ۶ :۱.۰۹ گرم
مانند تمام دانه ها و غلات، این دانه نیز از کروهیدرات زیادی تشکیل شده است.
نشاسته نوع غالب این کربوهیدرات است که بسته به نوع آن میزان قند خون حاصل از آن نیز متغیر است.
با این حال برخی غذاها که با آرد این دانه درست می شوند چون درصد کمتری آرد دارند، ممکن است مشکلات کمتری هم ایجاد کنند.
نشاسته در کل انرژی زیادی برای هضم می طلبد که این می تواند برای برخی افراد بیمار به خصوص افراد دیابتی مشکلاتی در پی داشته باشد.
حتی طبق آمار این دانه نیز مانند سیب زمینی و برنج سفید در شاخص های بالای قند خون برای بیماران دیابتی قرار دارد.
مضرات و خواص گندم در طب سنتی
گندم از نظر طب سنتی ایران کمی گرم و معتدل بوده و گندم تازه خشک نشده گرم و تر است و دارای خواص مهم زیر است:
– خونریزی را بند می آورد.
– اشتها را زیاد می کند و چاق کننده است.
– ضماد نان را روی آبسه ها و جراحات قرار دهید آنها را سریعا التیام می بخشد.
– ضماد گندم سوخته مخلوط با موم زنبور عسل برای باز کردن رنگ چهره مفید است.
– نان سبوس دار نیروی جنسی را افزایش می دهد.
– حریره آرد گندم مخلوط با شکر و بادام سرفه و خونریزی از سینه و سینه پهلو را برطرف می سازد.
– برای ازدیاد شیر در زنان شیرده نشاسته گندم را با رازیانه پخته و بخورید.
– جوشانده مخلوط گندم و جو غذای خوبی برای تقویت بچه های ضعیف است.
– برای رفع ناراحتی های پوستی آرد گندم را با آب مخلوط و خمیر کرده و آن را بپزید واین خمیر را روی این قسمت ها بگذارید.
– برای برطرف کردن اگزما نشاسته گندم را با گیلیسیرین مخلوط کرده و آن را بپزید و سپس روی این قسمت ها بگذارید.
– برای نرم کردن سینه و گرفتگی صدا نشاسته گندم را با چای نعناع خمیر کرده سپس کمی روغن به آن اضافه کنید و آن را بپزید.
- ۹۷/۰۲/۰۹