مضرات و خواص ماش در طب سنتی برای بارداری و لاغری

خواص ماش در طب سنتی ، فواید ماش در طب سنتی ، خواص جوانه ماش در طب سنتی ، خواص ماش طب سنتی ، خواص ماش از نظر طب سنتی ، خواص جوانه ماش طب سنتی ، خواص جوانه ها در طب سنتی ، مضرات و خواص ماش در طب سنتی

خواص ماش در طب سنتی ، ماش در طب سنتی ، خواص ماش ، خواص جوانه ماش در طب سنتی

در این مطلب از سایت جسارت به خواص ماش در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.ماش یکی از انواع حبوبات بسیار مفید و متاسفانه در حال فراموشی است. ماش خاص ایران و خاور میانه است و در دیگر مناطق دنیا مصرف آن رواج زیادی ندارد.امیدواریم با خواندن این مطلب نسبت به مصرف آن چه در غذا بصورت پلو و آش و چه به صورت جوانه ماش رغبت بیشتری از خود نشان دهید.ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.

خواص ماش در طب سنتی

ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است.این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد ؛ یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و  به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده آن را مصرف کنید.

فواید و خواص ماش در طب سنتی

اگر میزان کلسترول خونتان بالا است استفاده از ماش را به شما توصیه می‌کنیم.دانه‌های ماش دارای کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر رژیمی محلول هستند.فیبر رژیمی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می‌شود که قابل هضم نیستند. فیبرهای رژیمی دو گونه هستند: محلول و غیرمحلول. فیبر غیرمحلول به تعادل و تنظیم حرکات روده می‌پردازد ولی کار زیادی برای کاهش فشارخون انجام نمی‌دهد. فیبر محلول وقتی با آب موجود در سیستم هاضمه مخلوط شود ماده ژل مانندی را تشکیل می‌دهد که به نوبه خود به بهبود عملکرد اعضای بدن می‌پردازد.غذاهای سرشار از فیبر رژیمی محلول، به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کنند و این کار را با تشویق به تولید گیرنده‌های LDL که مسئول بیرون راندن کلسترول بد اضافی از جریان خون هستند، انجام می‌دهند.مصرف روزانه 10 تا 25 گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول بد نیز توصیه می‌شود. هر پیمانه ماش حاوی 1/9 گرم فیبر رژیمی تام است.

خواص ماش در طب سنتی ، ماش در طب سنتی ، خواص ماش ، خواص جوانه ماش در طب سنتی

توصیه امام رضا (علیه السلام) به خوردن ماش:

امام رضا (علیه السلام)در پاسخ به یکی از یارانش درباره ی بهق (شبیه برص، لکه های روی پوست ) فرمودند : ماش تازه رادرفصل نوبر خودش بردار و همراه با برگش بکوب و آب آن را بگیر و ناشتا بخور و بر روی بهق بمال .

خاصیت ماش در طب سنتی

ماش، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و دارای تقریبا 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است.مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین‌داری را که پورین گیاهی دارند،‌محدود کنند.البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت می‌کند.مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریکا نشان داده که ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛ ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ها هم توصیه می‌شود.مطابق طب سنتی، دانه ماش دارای مواد غذایی کافی و با طبیعت سرد است.در هنگام مصرف و پختن دانه ماش بهتر است مقداری نمک در آب جوشانده آن افزوده شود و یا قبلاً به مدت بیست و چهار ساعت، آن را در آب سرد خیس نمایند.دانش امروزی ثابت کرده که دانـه ماش علاوه بر آنکه در درمان آبله و سرخک و بیماریهاى نظیر آن تاءثیر زیاد دارد، ضماد آرد آن براى رفع التهابات سطحى بدن بخصوص لک و پیسى بکار مى رود.در همین زمینه امام رضا (ع) در پاسخ به پرسش یکی از یارانش در مورد بهک می فرماید: ماش تازه را در هنگام خاص خودش فراهم کن و آن را با برگش بکوب و آب آن را بگیر و ناشتا بخور و بر روی محل بهک نیز بمال.

خواص ماش در طب سنتی ، ماش در طب سنتی ، خواص ماش ، خواص جوانه ماش در طب سنتی

در طب چینی‌ها و هندی‌ها از این جوانه در بسیاری از موارد آشپزی و نیز موارد درمانی استفاده شده و به عنوان نمونه برای مصارف درمانی در سم‌زدایی بدن وخاصیت ادرارآور بودن آن استفاده می نمایند و جوانه ماش سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود نداشته و جوانه ماش انرژی‌زای واقعی بحساب می اید و برای کودکان و نوجوانان ملو از مواد مغذی است.

طب سنتی و خواص ماش

بر اساس طب گیاهی طبع ماش کمی سرد و خشک است و استفاده زیاد آن باعث زیاد شدن خلط آن می‎شود.وجود پتاسیم در ماش سبب شستشوی کلیه‎ها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب خواهد شد برای درمان ورم ماش تازه جوشانده و سپس له کرده با زرده تخم‎مرغ مخلوط کرده بر موضع ورم بمالید و ماش التهاب‎های صفرا را از بین می‎برد و تسکین دهنده سرفه میباشد.چینی‌های باستان از این گیاه برای رفع گرما و سم‌زدایی بدن استفاده می‌کردند.ماش مسکن درد بواسیر است البته باید پوست کنده آن مصرف گردد و افرادی که سکسکه‎های مقاوم دارند با خوردن ماش پخته برطرف میشود و  برای درمان کک مک پودر ماش را با عرق مورد مخلوط نمایید و به صورت ضماد بر روی ان ها قرار دهید.خوردن ماش برای کسانی که مبتلا به خارش شدید بدن میباشند بسیار مفید می‎باشد.در طب های سنتی ضماد آرد ماش برای رفع التهابات سطحی بدن بخصوص لک و پیسی به کار برده میشودبرای اعضای بدن که خواب رفته و بی‎حس شده باشند با ضماد پخته ماش مالش دهید.افرادی که دچار بیماری صرع هستند از ماش پوست کنده استفاده کنند.

خواص جوانه ماش در طب سنتی

* جوانه ماش سرشار از مواد مغذی بوده و انرژی‌زای واقعی است*

* جوانه ماش ترد و خوشمزه بوده و طعم آن کمی شیرین است و هضم آن نسبت به ماش پخته شده راحت‌تر صورت می‌گیرد*

* جوانه ماش سرشار از ویتامین C است که این مقدار در ماش پخته وجود ندارد. جوانه ماش انرژی‌زای واقعی بوده و مملو از مواد مغذی است*

* جوانه‌های ماش برخلاف دیگر سبزیجات که هرچه بیشتر رسیده می‌شوند خواص تغذیه‌ای آن‌ها کاهش می‌یابد، خواص خود را تا زمانی که به مصرف برسند حفظ می‌کنند*

* جوانه‌ها، غنی‌ترین منبع آمینواسیدها (برای پروتئین)، ویتامین‌ها و مواد معدنی محسوب شده و همچنین دارای فیبر خوبی نیز هستند.

آن‌ها حاوی انواع ویتامین‌های (A, B, C, D, E, k)، اسید فولیک و نیز منبع عالی از آهن، پتاسیم، کلسیم،‌ فسفر، منیزیم و روی هستند*

*خواص تغذیه‌ای جوانه‌ها نسبت به نوع جوانه متغیر است. جالب است بدانید جوانه ماش حاوی فیتوکمیکال‌های استروژن مانندی درون خود موسوم به ایزوفلاون‌ها است که مصارف درمانی بسیاری دارند*

خواص ماش در طب سنتی ، ماش در طب سنتی ، خواص ماش ، خواص جوانه ماش در طب سنتی

افرادی که مبتلا به بیماری های دستگاه گوارش می‎باشند از ماش کمتر استفاده نمایند.خوردن زیاد ماش برای دندان‎ها مضر میباشد.به دلیل داشتن پروتین قابل توجه آن کسانی که نقرس دارند کمتر مصرف کنند.

خلاصه مطلب

طبع ماش کمی سرد و خشک است. 2. استفاده زیاد آن باعث زیادشدن خلط آن می‎شود. 3. خوردن ماش برای کسانی که مبتلا به خارش شدید بدن هستند مفید می‎باشد. 4. کسانی که مبتلا به بیماری دستگاه گوارش می‎باشند از ماش کمتر استفاده کنند. 5. ضماد آرد ماش برای رفع التهابات سطحی بدن بخصوص لک و پیسی به کار می‎رود. 6. یک غذای خوب برای کسانی که اسهال شده‎اند ماش و برنج کم‎چربی است. 7. برای درمان ورم ماش تازه بجوشانید، سپس له کنید با زرده تخم‎مرغ مخلوط کرده بر موضع ورم بمالید. 8. ماش التهاب‎های صفرا را از بین می‎برد. 9. تسکین دهنده سرفه است. 10. خوردن زیاد ماش برای دندان‎ها مضر است. 11. وجود پتاسیم در ماش باعث شستشوی کلیه‎ها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب می‎گردد. 12. به خاطر داشتن فسفر و کلسیم نقش آن در رشد اطفال انکارناپذیر است. 13. به خاطر داشتن آهن برای اشخاص کم خون مفید است. 14. ماش باعث افزایش ترشح انسولین در بدن می‎گردد. 15. خام گیاه خواران به خاطر داشته باشند اگر می‎خواهند جوانه ماش استفاده کنند حتماً کمی جوانه را حرارت بدهند. 16. کسانی که نقرس دارند کمتر بخورند. 17. خوب است که بدانید ماش خاصیت چاق کنندگی ندارد در نتیجه کسانی که می‎خواهند لاغر شوند یک وعده غذای خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند. 18. کسانی که یبوست دارند و می‎خواهند از ماش استفاده کنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور کرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست کنند. 19. برای اعضای بدن که خواب رفته و بی‎حس شده است با ضماد پخته ماش مالش دهید. 20. برای درمان کک مک پودر ماش را با عرق مورد مخلوط کرده به صورت ضماد بگذارید. 21. کسانی که صرع دارند از ماش پوست کنده استفاده کنند. 22. خوردن ماش باعث ازدیاد شیر می‎گردد. 23. ماش مسکن درد بواسیر است البته باید پوست کنده آن خورده شود. 24. کسانی که سکسکه‎های مقاوم دارند با خوردن ماش پخته برطرف می‎گردد. 25. مصرف زیاد ماش باعث ضعف قوه باه می‎شود. 26. برای درمان اگزما ماش را پخته با سرکه مخلوط نموده در محل بگذارید.

خواص ماش در طب سنت

ی