گوشت آهو
گوشت آهو
گوشت آهو ,گوشت آهو حلال است,گوشت آهو در بارداری,گوشت آهو قیمت,گوشت آهو در خواب,گوشت آهو به انگلیسی,گوشت آهو حرام است,گوشت آهو خواص,خوردن گوشت آهو در بارداری
توضیحاتی در مورد گوشت آهو
گوشت آهو یک گوشت قرمز است و هیچ جای دنیا به وفور مصرف نمیشود. گوشت آهو فوق العاده خوشمزه است و شاید بتوان گفت که طعمی نزدیک به طعم گوشت گاو و گوسفند دارد. گوشت آهو بسیار مقوی است و موادی همچون ویتامین ب3، ویتامین ب6، کلسیم، منیزیم، پروتئین، سدیم، ویتامین ب12 و چربی های مفید دارد. با توجه به این ترکیبات گوشت آهو نسبت به دیگر گوشت های قرمز که چربی های اشباع زیادی هم دارند بسیار مفید تر است. گوشت آهو به دلیل قوت بسیاری که دارد مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماری ها توصیه میشود. در این مطلب از سایت جسارت در مورد خواص و خوردن خوراک گوشت آهو برای زن باردار در بارداری و کودکان حلال است یا حرام صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
ارزش غذایی گوشت آهو
چربی: 32 گرم کلسترول: 112 میلی گرم پروتئین: 30 گرم انرژی: 158 کیلوکالری کلسیم: 7 میلی گرم منیزیم: 24 میلی گرم آهن: 4.5 میلی گرم ویتامین ها: ویتامین ب3، ب6 و ب12 *مقادیر ذکر شده به ازای هر 100 گرم گوشت آهو است.
اهمیت غذایی گوشت
یکی از عوامل مؤثر در اهمیت غذایی گوشت ، وجود املاح معدنی به ویژه آهن و روی در آن است. .کم خونی ناشی از کمبود آهن در اکثر نقاط جهان اعم از کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته در بین انسان ها دیده می شود. زنان به ویژه در هنگام بارداری و عادت ماهیانه و کودکان بیشتر در معرض خطر کمبود آهن قرار دارند. از آن جا که اغلب، آهن به اندازه ی کافی در بدن ذخیره نمی شود، با مصرف به اندازه ی گوشت و فرآورده های آن، می توان از بروز عوارض کمبود آهن جلوگیری کرد. گوشت منبع غذایی مهمی از پروتئین ، ویتامین های گروهB و املاحی مانند آهن، روی، منیزیم و فسفر است. همچنین کمبود روی نیز با عوارضی از قبیل اختلال در رشد قدی و قوای جنسی ، اختلال در رشد جنین، سقط جنین و کم اشتهایی همراه است که در بسیاری از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است. روی قابلیت جذب بالایی در بدن دارد.به طور خلاصه می توان گفت که گوشت ماده ی غذایی پروتئینی با ارزشی است. گوشت دارای مقدار زیادی چربی نیز هست.
گوشت آهو و بیماری های کلیوی
گوشت گوزن و آهو بدلیل داشتن ویتامین ب3، ب6 و ب12 در درمان بیماری های کلیوی بسیار موثر است. این مواد از تشکیل هوموسیستئین در بدن جلوگیری میکند. هوموسیستئین سلول های را نابود کرده و بسیاری از بافت ها را از بین میبرد. اگر به اندازه کافی ویتامین های گروه ب را داشته باشد میتواند با تشکیل هوموسیستئین مبارزه کند.
گوشت شتر
گوشت شتر از جهت ترکیب شیمیایی با گوشت سایر دام های اهلی تفاوت دارد. گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین کمتری برخوردار است و از لحاظ شکل ظاهری شبیه گوشت گوسفند است. این گوشت در مقایسه با سایر گوشت ها از سدیم بیشتری برخوردار است، اما میزان پتاسیم آن کمتر است و در مقایسه با گوشت گاو و گوسفند از لحاظ درجهPH بسیار متفاوت می باشد، در نتیجه برای عملیات فرآوری گوشت بسیار مناسب است.گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو میزان کمتری چربی، پروتئین و خاکستر دارد. پروتئین های گوشت شتر فاقد اسیدهای آمینه ضروری نظیر تریپتوفان، والین، لوسین و ایزولوسین و همچنین اسیدآمینه نیمه ضروری هیستیدین به مقدار کافی می باشند. همچنین گوشت شتر در مقایسه با گوشت سایر دام های اهلی دارای سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است که این امر با متابولیسم آب در بدن دام ارتباط مستقیمی دارد و باید افزود که نسبت کلسیم فقط در عضلات ران زیاد است، اما نسبت آهن و رویدر گوشت شتر کمتر از میزان آن در گوشت دام های اهلی دیگر است.
گوشت آهو و پوکی استخوان
قطعا شنیده اید که میگویند چربی های اشباع موجود در برخی گوشت ها بسیار مضر است و این مسئله هم کاملا درست است اما چربی های اشباع موجود در گوشت آهو و گوزن جزو چربی های خوبی محسوب میشود که برای سلامت استخوان ها مفید است. به علاوه گوشت آهو کلسیم بسیار زیادی نیز دارد. اگر میزان کلسیم در بدن مقدار مناسبی باشد میتواند از بیماری هایی همچون پوکی استخوان جلوگیری کند.
گوشت شکار
گوشت شکار در کل خیلی مورد تایید طب سنتی نیست. به دنبال مصرف گوشت شکار مخصوصا حیوانات بزرگتر نظیر گوزن، بز کوهی و یا گاو وحشی و امثالهم، خونی سوداوی در بدن تولید میشود یعنی خونی که غلظتش زیاد است (دارای مواد و مولکولهای سنگین وزن است) و برای اعضای بدن چندان مفید نیست. یکی از دلایل تاکید طب سنتی در مورد عدم مصرف گوشت شکار این است که حیوانات وحشی که در طبیعت هستند، به دلیل فعالیت بدنی بیشتر، گوشت سفت تر و با هضم سخت تری نیز دارند. به بیان دقیقتر حیواناتی که در کوهستان زندگی میکنند، از نظر میزان سختی هضم و تولید سودا در رتبه اول هستند. پس از آن حیواناتی که در صحرا زندگی میکنند، در رتبه دوم گوشتهای با هضم سخت قرار میگیرند. بنابراین حیوانات اهلی به نسبت حیوانات وحشی یا گوشت شکار گوشت نرمتری دارند، یعنی دارای رطوبت بیشتر و همراه با غذاییت بیشتر است؛ البته فضولات بیشتری را هم در بدن تولید میکنند. به عنوان یک قاعده کلی هر چه هضم غذایی سختتر باشد، میزان خلط سودایی که در اثر مصرف آن در بدن تولید میشود (موادی با وزن سنگین و رسوب کننده در خون و بدن) بیشتر است. یکی دیگر از اخلاطی که با مصرف بیرویه گوشت شکار در بدن تولید میشود، خلط صفرا است. این خلط تیز و اصطلاحا گزنده و خورنده است. خرگوش حرام گوشت بوده، به دنبال مصرف آن هم سودای زیادی در بدن تولید شده و مصرفش مضر است بنابراین به طور خلاصه مصرف گوشت شکار مخصوصا اگر بیش از حد باشد باعث افزایش دو خلط سودا و صفرا در بدن میشود که این دو خلط در حالت طبیعی باید کم باشند (به نسبت دو خلط بلغم و دم). انسان معمولا از غذاهایی استفاده میکند که بیشتر خلط دم و بلغم طبیعی و کمتر خلط سودا و صفرا تولید کند و اینها غذاهای اصلی و مطلق برای بشر هستند. همانگونه که بارها تاکید شد، یکی از قوانین طب که در احادیث هم به آن اشاره شده و موکد است این است که انسان آن خوردنیها و نوشیدنیهایی که به آنها عادت دارد و با بدنش سازگار است را مصرف کند؛ لذا چون بدن انسان به گوشت شکار و حیوانات وحشی عادت ندارد، پس به این دلیل هم مصرف این گوشتها به مقدار زیاد توصیه نمیشود.
چربی گوشت بوقلمون
گوشت بوقلمون: در بین انواع گوشت سفید، گوشت بوقلمون کمترین چربی را دارد. گوشت بوقلمون که یکی از غذاهای مورد علاقه در کشورهای غربی است. یکی از ویژگی های منحصر به فرد گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشت های سفید، ویتامین A موجود در آن است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بازی می کند، لذا مصرف آن در فصل سرما و به خصوص به کودکان و سالمندان توصیه می شود. مقدار پروتئین این گوشت نیز مناسب است و منع مصرف خاصی جز در بیماران مبتلا به نقرس ندارد. گوشت این پرنده حاوی هر دو نوع گوشت سفید و قرمز است.گوشت بوقلمون به دلیل بافت ویژه ای که دارد هنگام طبخ حجم خود را از دست نمی دهد و به دلیل عدم وجود چربی میان بافتی در گوشت حجم آن در هنگام پخت بر عکس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند کم نمی شود.
گوشت آهو و کم خونی
آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبین و جلوگیری از کم خونی دارد. هموگلوبین برای انتقال اکسیژن در خون نیاز است و همچنین عامل رنگ قرمز خون نیز میباشد. بدن همیشه نیاز دارد که هموگلوبین های جدید تولید کند تا جایگزین هموگلوبین های شکسته شده قبلی بشود. با مصرف گوشت گوزن میتوانید آهن مورد نیاز بدن برای ساخت هموگلوبین را تامین کنید و از کم خونی و سایر بیماری های مرتبط جلوگیری کنید.
گوشت شکار آهو
در میان گوشتهای شکار بهترین گوشت، آهو است. گوشت آهو به طبع انسان نزدیکتر و گوشتی لذیذتر نسبت به سایر گوشتهای شکار میباشد. البته به عنوان یک قاعده کلی هرچه جثه و سن حیوان کمتر باشد، گوشت آن سبکتر و هضم آن راحتتر است. بنابراین گاهی گوشت آهو حتی از گوشت گوسفند هم از نظر هضم، مناسبتر خواهد بود. اما طبع آن، مثل اکثر گوشتهای شکار، گرم و خشک است. بنابراین برای افراد با مزاج سرد و تر و بویژه برای فصل زمستان خیلی مناسب است. لذا افراد لاغر با مزاج گرم نباید از این گوشت زیاد از حد مصرف کنند. چون منجر به لاغری و خشکی بیشتر در بدنشان میشود. همچنین توصیه شده برای اصلاح گوشت آهو آن را همراه با کمی روغن و گشنیز مصرف کنند و یا بعد از پخت، با روغن کمی سرخ کنند. نباید گوشت آهو را در سرکه خواباند، چون خشکی گوشت را افزایش میدهد و دفعش از بدن به تاخیر میافتد و خاصیت غذایی آن کاهش مییابد.
خواص درمانی گوشت آهو
زمانی که مردی چاق است و کلسترول خون بالایی هم دارد، استفاده از گوشت هایی مثل گوشت گاو و بره میتواند برای او خطر ساز باشد. دلیل این موضوع آن است که گوشت گاو و گوسفند دارای کلسترول بالایی است و همین کلسترول بالا باعث کاهش شدید تستوسترون میشود. در جریان یک تحقیق علمی معتبر مشخص شد که گوشت آهو در میان دیگر گوشت های قرمز بدلیل داشتن کمترین میزان کلسترول، از همه سالم تر است. بنابراین آقایان اگر میخواهند سطح هورمون تستوسترون در بدن خود را متعادل نگه دارند باید سعی کنند از گوشت قرمز سالم تری مثل گوشت گوزن استفاده کنند. همانطور که قبلا گفته شد گوشت گوزن و آهو دارای ویتامین ب6 است که برای بیماران دیابتی و تنظیم سطح قند خون آن ها بسیار مفید میباشد. ویتامین ب6 در تنظیم سطح کربوهیدرات در بدن موثر است و کربوهیدرات هم نقش اساسی در کاهش قند خون دارد. برای افزایش توده عضلانی باید پروتئین زیادی مصرف کنید و گوشت گوزن و آهو هم نسبت به گوشت گاو و گوسفند پروتئین بیشتری دارد. 58 درصد کل وزن بدن آهو از پروتئین تشکیل شده است درحالیکه این مقدار در گوسفند 41 درصد و در گاو 43 درصد است.
گوشت آهو و گوزن
تقویت سیستم ایمنی بدن این ویژگی گوشت آهو و گوزن بخاطر چربی اشباعی که دارند میباشد. چربی های اشباع همیشه چیز بدی نیستند و در واقع میتوانند به بدن کمک هم بکنند اما باید بدانید که میزان این چربی ها در گوشت گوزن بسیار کم است. چربی های اشباع در افزایش قدرت و توان مقابله سیستم ایمنی بدن با عوامل بیماری زا نقش بسزایی دارد. علاوه بر اسید های چرب، دیگر مواد موجود در گوشت گوزن همچون ویتامین های گروه ب، آهن، کلسیم و منیزیم نیز برای سیستم ایمنی مفید است. ۱۹ خاصیت اسرار آمیز گوشت گوزن و آهو
گوشت آهو در بارداری
در طول دوران بارداری مادران باید تغذیه خوبی داشته باشند چراکه غذای خود را با یک نفر دیگر نیز باید تقسیم کنند. همانطور که پیش تر گفته شد گوشت آهو دارای مواد غذایی مفید بسیار زیادی است و مصرف آن میتواند بسیاری از نیاز های بدن را تامین کند.
حکم گوشت آهو
آیا گوشت گوزن و آهو حلال است؟ خوردن گوشن گوزن مانند سایر حیوانات وحشی علفخوار مانند آهو، زرافه، بز کوهی حلال است. گوشت گوزن و آهو در ایران پرورش گوزن در ایران به صورت تجاری در استانهای یزد، قزوین و تهران و مازندارن ، آغاز شده اما این ماده غذایی هنوز به شکل جدی در سبد غذایی مردم وارد نشده است. گونه های وحشی گوزن و آهوی ایرانی در رده جانوران تهدید شده برای انقراض قرار گرفته اند و متاسفانه بصورت غیر قانونی و بدون نظارت شکار می شوند.
مطالب مرتبط :
طرز پخت و خواص و مضرات مصرف گوشت برزیلی چیست
همه چیز درباره بهترین نوع گوشت آبگوشتی برای دیزی
طبع و خواص و مضرات مصرف گوشت بره در بارداری
طرز پخت و خواص و مضرات گوشت اردک در بارداری
خواص و طرز پخت غذا با گوشت بوقلمون در بارداری
- ۹۷/۱۰/۰۷