کم خونی و سردرد

کم خونی و سردرد ،کم خونی و سردرد،کم خونی و سردرد شدید،کم خونی و سردرد بارداری،رابطه کم خونی و سردرد،درمان کم خونی و سردرد،رابطه کم خونی و سردرد،کم خونی سردرد،کم خونی باعث سردرد میشود،ارتباط کم خونی و سردرد،کم خونی سردرد،رابطه کم خونی با سردرد،ارتباط کم خونی با سردرد،علایم کم خونی سردرد،ایا کم خونی باعث سردرد میشود،سردردهای کم خونی،سردرد کم خونی چگونه است،آیا کم خونی باعث سردرد میشود

کم خونی و سردرد ، درمان کم خونی ، درمان کم خونی و سردرد

آشنایی با بیماری کم خونی و علائم کم خونی

کم خونی یا آنمی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول های قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون برای رساندن اکسیژن به سایر بافت های بدنتان وجود ندارد. کم خونی وضعیتی است که در آن گلبول های قرمز قادر نیست وظیفه اکسیژن رسانی به سلول ها را انجام دهد و به همین دلیل است که کم خونی با مشکلات تنفسی و احساس ضعف و خستگی همراه است. هموگلوبینی که در گلبول های قرمز خون وجود دارد باعث می شود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگ ها به بافت های مختلف بدن برسد. ازآنجایی که تمام سلول های بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابسته اند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گسترهٔ وسیعی از مشکلات را به همراه دارد. از عوامل ایجادکننده کم خونی می توان به کمبودهای تغذیه ای،خونریزی، ناهنجاری های ژنتیکی، بیماری های مزمن یا مسمومیت های دارویی اشاره کرد. شایع ترین علت آن کم خونی ناشی از فقر آهن است که بیشتر در زنان دیده می شود؛ اما نوع دیگر کم خونی نشانه بیماری است که باید به آن توجه بیشتری کرد.خستگی و احساس فرسودگی،رخوت و بی حالی،ریزش مو،بی قراری و ناراحتی،تنگی نفس و یا مشکل در تنفس،تمرکز ضعیف،تپش قلب،حساسیت به هوای سرد،حساسیت به هوای سرد،درد قفسه سینه،وزوز گوش ها،سردرد،تاثیر بر حس چشایی،خشکی زبان،مشکل در بلعیدن غذا،سندرم پای بی قرار، ناخن های خشک و پوسته پوسته و یا قاشقیسایرعلائم سودمند عبارتند از:میل به خوردن مواد غیرخوراکی:مانندخوردن خاک، کاغذ، موم، سبزه، ومو که می شود نشانه کمبود آهن باشد، با این وجود این حالت در کسانی که کم خونی نداشته باشند نیز دیده می شود.

کم خونی و سردرد

شایع‌ترین علت کم‌خونی به خصوص در زنان، فقر آهن است. آهن جزء مهم هموگلوبین است و اگر بدن به اندازه کافی آهن نداشته باشد، اکسیژن به اندازه کافی به سلول‌های قرمز نمی‌رسد. کم خونی فقر آهن بیشتر ناشی از زایمان، آسیب‌های شدید، جراحی و زخم است. برخی از افراد نیز مشکلات کمبود جذب آهن در بدن را دارند مانند کسانی که مبتلا به اختلالات روده مثل بیماری کرون هستند. کم خونی فقر آهن، شاید در ابتدا هیچ علامت جدی نداشته باشند اما به مرور زمان سیر وخیم‌تری به خود می‌گیرد.سردرد و احساس سبکی سر همگی می‌تواند نشانه ابتلا به کم‌خونی باشد و آنهم به دلیل فقدان اکسیژن مغز. این عارضه حتی می‌تواند منجر به بروز غش در برخی افراد شود.

درمان کم خونی و سردرد

خیلی از انواع کم خونی قابل پیشگیری نمی باشند. کمبود خفیف آهن با تجویز فروسولفات یا فروگلوکونات همراه مصرف ویتامین C برای جذب بیشتر آن، قابل درمان است. تجویز ویتامین های خوراکی (اسیدفولیک) یا تزریق زیرجلدی ویتامین B12، کمبودهای مربوط را درمان می کند ،بااین حال بعضی از انواع دیگر از جمله کم خونی بسته به فقر آهن و کمبود ویتامین، با یک رژیم غذایی پر ویتامین قابل پیشگیری می باشد، این ویتامین ها و مکمل ها شامل:- آهن : غذاهای سرشار از آهن همچون سبزیجات سبز تیره برگدار، کنگر فرنگی، زرد آلو، لوبیا، عدس، نخود، سویا، گوشت، آجیل، آلو بخارا و کشمش می بایست در رژیم غذایی گنجانده شود.شما زمانی دچار کم خونی می شوید، که خون شما گلبول قرمز کافی ندارد. زمانی گلبول های قرمز شما کم می شود که بدن شما گلبول قرمز کافی تولید نمی کند و یا گلبول تولید شده بدرستی عمل نمی کند.- فولیک اسید: فولات و هم خانواده اش فولیک اسید در مرکبات، موز، سبزیجات تیره و برگدار، حبوبات و غذاهای غنی شده موجود می باشد.- ویتامین b-12:این ویتامین بصورت طبیعی در گوشت و لبنیات موجود می باشد. همچنین این ویتامین در بعضی از شیرهای سویا هم موجود است.- ویتامین C:خوراکی های حاوی ویتامین C از جمله مرکبات، خربزه و هندوانه و انواع توت ها به جذب آهن کمک می نمایند.

درمان کم خونی و سردرد با مواد غذایی

درمان کم خونی بسته به علت آن متفاوت است، بعضی از انواع درمان بیماری مربوطه شامل:درمان کم خونی مربوط به فقرآهن:در این شرایط پزشک شما از مکمل های حاوی آهن برای تنظیم سطح گلبول قرمز خون استفاده می کند.درمان کم خونی مربوط به رژیم غذایی:بیمارانی که کم خونی آنها به دلیل رژیم غذایی ناسالم آنهاست و رژیم غذایی آنها فاقد آهن است و یا کم آهن می باشد، باید اقدام به گنجاندن غذاهای حاوی آهن همچون سبزیجات سبز تیره برگدار، کنگر فرنگی، زردآلو، لوبیا، عدس، نخود، سویا، گوشت، آجیل، آلو بخارا و کشمش در رژیم غذایی شان نمایند.درمان کم خونی مربوط به بیماری های دیگر:اگر کم خونی به علت ابتلا به سایر بیماری ها باشد، می بایست برای درمان کم خونی بیماری مربوطه را درمان نمود. همچنین اگر علت کم خونی بعلت مصرف داروها از جمله داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) باشد، می بایست دارویتان را با دارویی مشابه و بدون عارضه جایگزین نمایید.

پیشگیری از کم خونی و سردرد

 – استفاده از غذاهایی که غنی از آهن است. – استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث هر وعده غذایی برای جذب بهتر آهن(مثل پرتقال، گریب فروت، گوجه فرنگی،کلم، توت فرنگی، فلفل سبز، لیموترش) – گنجاندن گوشت قرمز، ماهی یا مرغ در برنامه غذایی. – پرهیز از مصرف چای یا قهوه همراه یا بلافاصله بعد از غذا. – برطرف کردن مشکلات گوارشی و یبوست. – تصحیح عادت های غذایی نادرست (مثل مصرف مواد غیر خوراکی مانند خاک، یخ) که خود از علایم کم خونی فقر آهن است. – مشاوره با پزشک و متخصص تغذیه برای پیشگیری به موقع یا بهبود کم خونی. – استفاده از نان هایی که از خمیر ورآمده تهیه شده است. – استفاده از خشکبار مثل توت خشک، برگه آلو، انجیر خشک و کشمش که منابع خوبی از آهن است. – استفاده از غلات و حبوبات جوانه زده. – شست و شو و ضدعفونی کردن سبزی ها. – شستن کامل دست ها با آب و صابون قبل از تهیه و مصرف غذا و پس از هر بار اجابت مزاج. – مصرف روزانه یک قرص آهن از پایان ماه چهارم بارداری تا سه ماه پس از زایمان در زنان باردار. – مصرف قطره آهن همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 2 سالگی در کودکان.

بیشتر بخوانید : شکلات تلخ و کم خونی ♥ قهوه سبز و کم خونی ♥ کاکائو و کم خونی ♥ سردرد در بارداریسردرد پشت سر نشانه چیست

درمان افسردگی در مردان

اضطراب در خواب

استرس و کاهش وزن

بهترین ورزش برای لاغری شکم

خواص جوانه گندم برای کودکان

خواص دارویی آمله

مواد غذایی حساسیت زا برای بزرگسالان

بی اشتهایی در بارداری نی نی سایت

ریزش مو در بارداری و جنسیت جنین

دانه انگور در حل جدول

خواص دارویی آمله مقشر

غذاهای حساسیت زا در کودکان

بی اشتهایی در بارداری و جنسیت

ریزش موی مردانه در خانمها

دانه انگور در جدول

شعر در مورد کلبه تنهایی

شعر در مورد کلبه جنگلی

شعر در مورد کلبه چوبی

شعر در مورد خروس بی محل

تعبیر خواب بادکنک بزرگ

بابونه برای پوست

درمان سنتی سرفه شدید

بی اشتهایی و حالت تهوع کودک

ریزش مو بعد از زایمان سزارین


دانه انگور چه خواصی دارد

شعر در مورد فرهنگ و ادب

شعر در مورد فرهنگ ایران

شعر در مورد فرهنگ افغانستان

در مورد فرهنگ بومی

شعر در مورد فرهنگ آپارتمان نشینی

بابونه و فشار خون

خوراکیهای حساسیت زا برای کودکان

بی اشتهایی و حالت تهوع در صبح

ریزش مو بعد از زایمان و شیردهی

عصاره دانه انگور سیاه